Loading

Treinmuseum

AANBOD

Het treinmuseum toont de schaalmodellenverzameling van Pieter Nombluez. Meer dan 2000 stuks vertellen de geschiedenis van het openbaar vervoer, vanaf de postkoets, via de stoomtreinen tot de TGV. De nadruk ligt op de stoomlocomotieven en de beroemdste treinen uit die periode. Zo ontdek je naast koninklijke en keizerlijke treinen ook de 'Oriënt Express', de 'Mistral', de 'Big Boy' en nog veel meer. Via de audio-guides kom je ook het verhaal achter de treinen te weten.

Op de bovenverdieping kom je helemaal in de sfeer in de als treinwagon ingerichte filmzaal. Je geniet er van een film over de maatschappelijke betekenis van de trein doorheen de geschiedenis. Buster Keaton brengt je tijdens een treinachtervolging aan het lachen, in Nazi-Duitsland kreeg de trein een meer lugubere bestemmingen.



In 1951 begon Pieter Nombluez in Antwerpen met zijn verzameling miniatuurtreinen. Sinds 1971 werd de schitterende collectie tentoongesteld op de zolderverdieping van heemmuseum 'Die Swaene'. Door plaatsgebrek kwam de collectie hier echter niet tot haar recht, zodat het Gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg besloot een volledig nieuw museum in te richten.

Adres: Kerkplein 1
2220 Heist-op-den-Berg
Antwerpen
Mail: toerisme.heist@skynet.be
Tel: 015 25 15 82 (VVV)
Website: