Loading

Archonaut vzw

AANBOD

In 2000 werd deze vzw opgericht met een dubbele doelstelling.

In de eerste plaats organiseert de vereniging opleidingen in de restauratie van houten schepen. De opleidingen zijn gericht naar kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en ook naar vaklui die zich willen vervolmaken. De restauratiesector vraagt immers naar degelijk opgeleide vakmensen. Gepassioneerde amateurs kunnen bij Archonaut terecht voor avondcursussen.

Als tweede doelstelling is er het behoud van het maritiem archeologisch patrimonium en de rijke traditie van houten scheepsbouw. Hiertoe verwerft Archonaut waardevolle bootjes en schepen die nadien gerestaureerd worden en eventueel gerenoveerd met het oog op een nieuwe bestemming. Voor dat doel wordt ook een archief- en documentatiecentrum ontwikkeld. Zowel de restauratie als het archief- en documentatiecentrum zorgen er meteen ook voor dat de klassieke bouwtechnieken in stand worden gehouden en doorgegeven.

Archonaut beschikt over een twintigtal boten: van midzwaarboten over overnaads loodsvletten tot heuse pareltjes van maritieme relikten. De collectie is een museum waardig en biedt een staalkaart van wat ooit allemaal in hout gebouwd is en vaart.

Adres: Pathoekeweg 34
8000 Brugge
West-Vlaanderen
Mail: archonaut@skynet.be
Tel: 0473/76.11.68
Website: http://www.archonaut.be